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  1. 栄養科学研究
  1. 栄養科学研究
  2. 12巻(2023年)

Study of alcohol dehydrogenase involved in alcohol fermentation by Basidiomycetes.

https://doi.org/10.14993/0002000503
https://doi.org/10.14993/0002000503
596574a3-401a-4731-bbe4-744e7fd7dd05
名前 / ファイル ライセンス アクション
P07-12.pdf P07-12.pdf (5.9 MB)
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2024-10-30
タイトル
タイトル Study of alcohol dehydrogenase involved in alcohol fermentation by Basidiomycetes.
言語 en
言語
言語 eng
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 Alcohol dehydrogenase
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 Mushrooms
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 Lepista nuda
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 Alcoholic fermentation
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 Ethanol production
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
ID登録
ID登録 10.14993/0002000503
ID登録タイプ JaLC
アクセス権
アクセス権 open access
アクセス権URI http://purl.org/coar/access_right/c_abf2
著者 竹本, 尚未

× 竹本, 尚未

ja 竹本, 尚未

ja-Kana タケモト, ナオミ

en TAKEMOTO, Naomi


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鮫島, 由香

× 鮫島, 由香

ja 鮫島, 由香

ja-Kana サメシマ, ユカ

en SAMESHIMA, Yuka


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松井, 徳光

× 松井, 徳光

ja 松井, 徳光

ja-Kana マツイ, トクミツ

en MATSUI, Tokumitsu


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抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 Production of alcoholic beverages using basidiomycetes has been reported. Alcoholic beverages produced by these basidiomycetes have also been reported to have various functionalities possessed by basidiomycetes. The capability of basidiomycetes to produce alcoholic beverages through fermentation may provide advantages. Alcoholic beverages with functionality derived from basidiomycetes can be given added value. However, the basidiomycetes used for the production of alcoholic beverages have no common feature of family and genus. The superior basidiomycete for producing alcoholic beverages is unknown. In this study, a wide range of basidiomycetes with ADH suitable for alcoholic fermentation were screened using various mushroom mycelia. The results indicate that basidiomycetes have both ADH involved in ethanol synthesis and decomposition, and that mushrooms with only ADH involved in ethanol production may be suitable for alcoholic beverage production. L. nuda had a high specific activity of ADH involved in ethanol synthesis, and Native-PAGE showed only the active band of ADH involved in ethanol synthesis. From the perspective of ethanol production, ADH that consume ethanol are to be avoided, thus mushrooms with ADH primarily involved in ethanol synthesis are suitable targets for alcoholic beverage production.
言語 en
書誌情報 ja : 栄養科学研究
en : The Mukogawa journal of nutrition science research

巻 12, p. 7-12, 発行日 2024-03
出版者
出版者 武庫川学院
言語 ja
書誌レコードID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AA12744102
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Ver.1 2024-11-01 06:17:38.275391
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