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アイテム
ユリ根中トリプシンインヒビター(LTI-II-4)の精製とその性質
https://doi.org/10.14993/00000391
https://doi.org/10.14993/0000039119836e8e-8c5e-4cb1-b366-b4b7cbad2f3c
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
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Item type | 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1) | |||||||||||||||||||||||||||
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公開日 | 2009-07-14 | |||||||||||||||||||||||||||
タイトル | ||||||||||||||||||||||||||||
タイトル | ユリ根中トリプシンインヒビター(LTI-II-4)の精製とその性質 | |||||||||||||||||||||||||||
タイトル | ||||||||||||||||||||||||||||
タイトル | Purification and characterization of a trypsin inhibitor (LTI-II-4) from Lily Bulb (Lilium lancifolium) | |||||||||||||||||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||||||||||||||||
言語 | ||||||||||||||||||||||||||||
言語 | jpn | |||||||||||||||||||||||||||
資源タイプ | ||||||||||||||||||||||||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||||||||||||||||||||||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||||||||||||||||||||||||
ID登録 | ||||||||||||||||||||||||||||
ID登録 | 10.14993/00000391 | |||||||||||||||||||||||||||
ID登録タイプ | JaLC | |||||||||||||||||||||||||||
著者 |
寺田, 慎子
× 寺田, 慎子
× 堀口, 美和
× 浅尾, 俊夫
× 高橋, 享子
× Terada, Chikako
× Asao, Toshio
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抄録 | ||||||||||||||||||||||||||||
内容記述タイプ | Abstract | |||||||||||||||||||||||||||
内容記述 | Several proteins from lily bulb for foodstuffs showed strong inhibitory activity toward bovine trypsin. A trypsin inhibitor (LTI-II-4) was purified from lily bulb by a method including column chromatographies on CM-Sepharose CL-6B and DEAE-Sepharose GL-6B and high-pressure liquid chromatography. Purified LTI-II-4 had a molecular weight of 21,000. The amino acid composition was characterized by high contents of glycine, aspartic acid and serine. The inhibitor contained 4 halfcystines in its constituent amino acids. The N-terminal 25 and the C-terminal 3 residues of LTI-II-4 were sequenced. The Inhibitor was stable in a wide pH range under 50℃ and was unstable at the higher temperatures than 80℃. The reactivesite amino acid of LTI-II-4 was assumed to be lysine. The inhibitor didn't inhibit elastase and subtilisin. From these results, the inhibitor LTI-II-4 is assumed to belong to the Kunitz soybean trypsin inhibitor family. | |||||||||||||||||||||||||||
書誌情報 |
武庫川女子大学紀要. 自然科学編 巻 48, p. 87-94, 発行日 2001-03-31 |
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出版者 | ||||||||||||||||||||||||||||
出版者 | 武庫川女子大学 | |||||||||||||||||||||||||||
ISSN | ||||||||||||||||||||||||||||
収録物識別子タイプ | ISSN | |||||||||||||||||||||||||||
収録物識別子 | 0916-3123 | |||||||||||||||||||||||||||
書誌レコードID | ||||||||||||||||||||||||||||
収録物識別子タイプ | NCID | |||||||||||||||||||||||||||
収録物識別子 | AN10187277 |