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  1. 武庫川女子大学紀要 自然科学編
  2. 46巻(1998年)

ソバ種実から得られる低分子性タンパク質の精製と2,3の理化学的性質

https://doi.org/10.14993/00000337
https://doi.org/10.14993/00000337
accd849c-2610-4ab8-bc05-d80054f51e87
名前 / ファイル ライセンス アクション
P021-026.pdf P021-026.pdf (739.6 kB)
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2009-06-15
タイトル
タイトル ソバ種実から得られる低分子性タンパク質の精製と2,3の理化学的性質
タイトル
タイトル Purification and Physicochemical Properties of Low Molecular Weight Proteins from Buckwheat Seeds
言語 en
言語
言語 jpn
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
ID登録
ID登録 10.14993/00000337
ID登録タイプ JaLC
著者 坂本, えり奈

× 坂本, えり奈

坂本, えり奈

ja-Kana サカモト, エリナ

en SAKAMOTO, Erina

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家本, 敦子

× 家本, 敦子

家本, 敦子

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清原, 利文

× 清原, 利文

清原, 利文

ja-Kana キヨハラ, トシブミ

en KIYOHARA, Toshibumi

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Iemoto, Atsuko

× Iemoto, Atsuko

en Iemoto, Atsuko

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抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 Two low molecular weight proteins were separately isolated in crystalline forms from buckwheat seeds by affinity chromatography on a chitin column, ion exchange chromatography on a CM-cellulose column and gel filtration through a Sephadex G-25 column. The two crystalline proteins thus obtained were referred to as buckwheat chitin-binding proteins I and II, BCP I and II, respectively. Further purification of the crystalline BCP II by high performance liquid chromatography resulted in separation into the three proteins, BCP IIa1, IIa2 and IIb, respectively. These three purified proteins showed a single band on SDS-polyacrylamide gel electrophoresis, indicating that each protein was essentially homogeneous. The purified BCP IIa1, IIa2 and IIb had the very similar amino acid compositions, mutually, and comprised the total numbers of amino acid residues of 40 to 46, suggesting that they are closely related to each other. The amino acid compositions of the purified proteins revealed that the minimum molecular weights of BCP IIa1, IIa2 and IIb were 4,800, 5,500 and 4,800, respectively. The proteins were stable in the wide range of pH3 to 11 at lower temperature than 60℃ and even in the range of acidic pH at 100℃.
書誌情報 武庫川女子大学紀要. 自然科学編

巻 46, p. 21-26, 発行日 1999-03-31
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 0916-3123
書誌レコードID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AN10187277
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Ver.1 2023-05-15 12:40:09.496831
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