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  1. 武庫川女子大学紀要 自然科学編
  2. 46巻(1998年)

Effects of Fermentable Sugar Derived from Bunashimeji Mushroom on Fermentation in Bread Processing

https://doi.org/10.14993/00000341
https://doi.org/10.14993/00000341
4b8539c6-d72c-4143-bfe7-116f28491ba7
名前 / ファイル ライセンス アクション
P041-045.pdf P041-045.pdf (320.9 kB)
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2009-06-30
タイトル
タイトル Effects of Fermentable Sugar Derived from Bunashimeji Mushroom on Fermentation in Bread Processing
言語 en
言語
言語 eng
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
ID登録
ID登録 10.14993/00000341
ID登録タイプ JaLC
著者 岡村, 徳光

× 岡村, 徳光

ja 岡村, 徳光


ja-Kana オカムラ, トクミツ

en OKAMURA, Tokumitsu


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濱田, 和美

× 濱田, 和美

濱田, 和美

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奥田, 展子

× 奥田, 展子

奥田, 展子

ja-Kana オクダ, ノブコ

en OKUDA, Nobuko

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大杉, 匡弘

× 大杉, 匡弘

大杉, 匡弘

ja-Kana オオスギ, マサヒロ

en OHSUGI, Masahiro

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Hamada, Kazumi

× Hamada, Kazumi

en Hamada, Kazumi

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抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 The addition of bunashimeji affected gas production in baker's yeast. After 4 hours of incubation, total gas production increased about 1.8 times that of standard dough, and a few large holes and many small holes appeared on top of the dough containing bunashimeji after 6 hours of incubation. Gas production increased with increasing consumption of glucose in bunashimeji. The addition of bunashimeji to wheat flour increased production of low molecular weight sugar (fermentable sugar). Therefore, we concluded that adding bunashimeji to white bread dough provided nutrients as fermentable sugar for the yeast. This resulted in excessive initial production of gas forming holes upon exiting the dough, and reducing the volume of the dough as a result. Consequently, dough in which holes were formed on top was broken before oven baking, and loaf volume and specific loaf volume of the bread containing 5% bunashimeji was markedly decreased when an automatic bread baker was used.
書誌情報 武庫川女子大学紀要. 自然科学編

巻 46, p. 41-45, 発行日 1999-03-31
出版者
出版者 武庫川女子大学
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 0916-3123
書誌レコードID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AN10187277
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